ΚΕΙΜΕΝΑ » USUI


Mikao Usui
(1865-1926) Είναι ο ιδρυτής του συστήματος Reiki. 
O Mikao Usui γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1865, στο χωριό Taniai-Mura στην περιφέρεια Yamagata της Νομαρχίας Gifu, στην Ιαπωνία. 
Το όνομα του πατέρα του ήταν Uzaemon και ανήκε στη φατρία ευγενών Chiba. Είναι αναμενόμενο ότι ο νεαρός Mikao Usui αφού γεννήθηκε από οικογένεια Βουδιστών Tendai μεγάλωσε και μορφώθηκε στην παιδική του ηλικία σε ένα Tendai μοναστήρι. Παρέμεινε Tendai όλη του τη ζωή και πιστεύεται ότι τελικά έγινε και Tendai ιερέας.
Η γυναίκα του Mikao Usui ήταν η Suzuki Sadako. Απόκτησαν δύο παιδιά ένα αγόρι και ένα κορίτσι, τον Fuji και την Toshiko αντίστοιχα.
Θεωρείται ότι υπήρξε σοβαρός σπουδαστής της διδασκαλίας «hiei zan» και ότι συνήθιζε να ακολουθεί και ορισμένους διαλογισμούς «kurama yama».
Αυτό που ο Mikao Usui αρχικά δίδασκε (πριν ονομαστεί Reiki) λεγόταν «Usui-Do» δηλαδή ο «Ï„ρόπος του Usui». Οι διδασκαλίες αυτές συνέθεταν την τεχνική «reiju», με τη χρήση των χεριών «waka», τις πέντε βασικές Αρχές και διαλογισμούς. Επίσης δίδασκε Ï„εχνικές με ιερές λέξεις (mantras) και ιερά σύμβολα. Οι μαθητές του είχαν την ονομασία «Usui teate» κάτι σαν «Ï‡Î­ÏÎ¹Î±-απάνω του Usui» γιατί εκπαιδεύονταν να χρησιμοποιούν κυρίως τα χέρια τους για την επίτευξη της θεραπείας.
Τα ονόματα των 11 από τους 21 σπουδαστές Δασκάλους του Mikao Usui βρίσκονται καταγραμμένα σε ένα ειδικό βιβλίο που φυλάσσεται σήμερα από την ένωση Usui Reiki Ryoho Gakkai. 
 

επιστροφή