ΚΕΙΜΕΝΑ » HAYASHI


Chujiro Hayashi 

(1880 -1940) Ένας από τους 21 σπουδαστές και Δασκάλους του Mikao Usui. 
Ήταν ήδη ένας Soto-Zen θεραπευτής, έτσι περιλάμβανε και σιντοϊστικές τεχνικές στις θεραπευτικές εφαρμογές του. Το Μάιο του 1925, ο Chujiro Hayashi έγινε μαθητής του Mikao Usui στή σχολή του Τόκιο. Ήταν τότε εν αποστρατεία Χειρουργός Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού (ακόμα όμως σε εφεδρεία) περίπου 45 ετών όταν συνάντησε τον Mikao Usui. 
Η διάρκεια των σπουδών του κοντά στον Mikao Usui υπήρξε σχετικά μικρή, καθώς πρόλαβε να εκπαιδευτεί μόνο δέκα μήνες πριν από το θάνατο του Mikao Usui, το Μάρτιο του 1926.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Chujiro Hayashi δεν εφάρμοσε στη διδασκαλία του την παραδοσιακή τεχνική «reiju» (χωρίς σύμβολα ή λέξεις mantras αλλά μόνο με διαλογισμούς) αλλά αντίθετα, δίδαξε με μια τεχνική «reiju» που αργότερα ονομάστηκε (από την Hawayo Takata) χορδισμός ή εναρμόνιση (attunement) ή μύηση, η οποία περιλαμβάνει και λέξεις mantras και σύμβολα. Μερικοί ερευνητές σήμερα θέτουν το ερώτημα αν ο Chujiro Hayashi ήταν πραγματικά ένας από τους 21 Δασκάλους που φοίτησαν και εκπαιδεύτηκαν από τον Mikao Usui. 
Για τον Chujiro Hayashi ήταν γνωστό ότι διέθετε ένα θεραπευτικό οδηγό που ονόμαζε «Ryoho Shishin». Θά μπορούσε να το θεωρήσει κανείς σαν το ακριβές αντίγραφο του ίδιου θεραπευτικού οδηγού που ανήκει στο Reiki Ryoho Hikkei. Σήμερα πιστεύεται ότι ο Chujiro Hayashi μπορεί πραγματικά να έγραψε τον οδηγό Ryoho Shishin με αίτημα του Mikao Usui. 
Ο Chujiro Hayashi θεωρείται ότι αρχικά υπήρξε μέλος της σχολής «Usui Reiki Ryoho Gakkai» αλλά αποχώρησε το 1931 αφότου άρχισε να λειτουργεί το δικό του παράρτημα με το όνομα «Hayashi Reiki Ryoho Kenkyu kai».
Έγραψε το 1938 ότι είχε εκπαιδεύσει 13 Reiki Masters. Μερικοί από τους μαθητευόμενούς του ήταν οι γνωστοί: Tatsumi, Shuo Matsui (όχι όμως σαν εκπαιδευτής), Hawayo Takata, Chie Hayashi και Chiyoko Yamaguchi.
Πέθανε στις 10 Μαΐου του 1940. Η Hawayo Takata ανέφερε επίσημα ότι πέθανε από «εγκεφαλικό εξ αυτεπαγωγής», η Chiyoko Yamaguchi ανέτρεψε την πληροφορία λέγοντας ότι είχε αυτοκτονήσει με τη «ρήξη μιας αρτηρίας», ενώ πολλοί εξηγούσαν ότι, καθώς ήταν ένας άνθρωπος με στρατιωτική καριέρα, ο έντιμος τρόπος του θανάτου θα ήταν γιαυτόν σίγουρα το seppuku. Λέγεται ακόμα ότι αιτία του seppuku για τον Hayashi υπήρξε η αντίθεσή του με την εμπλοκή της Ιαπωνίας στο Άξονα. 
Ο Chujiro Hayashi ξεκίνησε τη ένωση «Hayashi Reiki Ryoho Kenkyu kai» το 1931 (Ένωση Hayashi για την Έρευνα του Reiki). Μετά το θάνατό του η σύζυγός του, Chie Hayashi, έγινε γνωστή ως o 2ος πρόεδρος της Ένωσης. 

 

επιστροφή